Landsforeningen for pedofile





































Pressemelding 14.05.08
Sexy undertøy til barn godkjent av Landsforeningen for Pedofile. 
Vi har sett oss lei av klesbransjens seksualisering av små barn helt ned i 3 års alderen. Pushup bh´er og sexy blondetruser har ingenting å gjøre på en barnekropp. 

Derfor har vi i dag angrepet en rekke klesbutikker i Oslo sentrum. Vi har merket barneklær av den utfordrende typen med en ny merkelapp. Småbarnsforeldre som i dag var ute og handlet klær til sine barn ble møtt med følgende budskap: "Dette produktet er godkjent av LFP ( Landsforeningen for Pedofile). På baksiden av lappen kunne man lese følgende tekst: Barneklær kopierer ofte voksen moten, og blir stadig mer utfordrende. Dette bidrar til en økt seksualisering av barn. La barn være barn! 

Merkelappen er å finne på en rekke klesbutikker i Karl Johans gate, Bogstadveien, Arkaden, Oslo City og Akerbrygge. Vi finner Cubus og H&M som to av verstingene. 

Vi vil i utgangspunktet ikke svartmale kjedene, men bruke de som eksempler på standaren. Ansvaret ligger selvfølgelig like mye på foreldrene som kjøper klærne som klesbutikkene som selger de. Med bakgrunn i aksjonens juridiske omfang ønsker vi å fremst å som anonyme i denne saken. Vi vet ikke om de aktuelle butikkene har rukket å bli klar over de nye merkelap
pene på produktene deres, og er spente på reaksjonene og hva de selv synes om å selge sexy truser til 3 åringer og pushup bh´er til 8 åringer. 

Vi sender med bilder som dere fritt kan bruke. 

Denne pressemeldingen ble sendt til Oslos største aviser. Etter litt nervepirrende venting begynte ting å skje. 
- Saken ble først publisert på Nettavisen. Her vakte saken stor oppmerksomhet og fikk mange kommentarer.
- Deretter plukket DinSide opp saken og laget en fyldigere artikkel på den. Artikkelen førte til en opphetet debatt på nettsidene eget forum.
- Dagsavisen valgte å kjøre saken på nett samme kveld, og i papirutgaven dagen etterpå. 
- Saken er også nevnt på ulike blogger og nettforum som blandt annet Nettby. 
- Aftenposten og VG tok kontakt men valgte å ikke kjøre saken. 
- Uttalelse fra presseansvarlig i H&M Norge, Anna-Maria Mohlin, samt ansatte hos Cubus. Intervju med leder av Press, Redd Barnas Ungdomsorganisasjon, Mari Andresen. 

Under følger noen bilder samt innlegg fra diskusjoner. 

























































Mer info finnes på disse linkene: