Treningsprosjekt for NIH















I september hadde vi et prosjekt i samarbeid med Norges Idrettshøgskole. Vi skulle lage løsninger som ga en doktorgradstudent ved skolen 200 norsk-pakistanske menn som ønsket å være med på et gratis treningsprosjekt. Forskning viser at norsk-pakistanere har høy forekomst av diabetes. NIH ønsket å forske på dette og trang 200 norsk-pakistanske menn i alderen 25-50 til å delta i prosjektet. De får oppfølging, treningssko, treningstrøye, organisert saltrening i nærmiljøet i 4mnd. 

Vår løsning ble: 
Dette blir et ministunt i moskeer i Osloområdet. Etter fredagsbønnen er det vanlig at imamen 
forteller om ting som skjer i det muslimske miljøet. Vi kontaktet flere imamer og de var positive til prosjektet og sa ja til å fortelle om det. Vi ønsker å relatere dette til avsnitt i Koranen som fokuserer på å holde kroppen ren og sterk. (Suraer eller Haditer fra Koranen) Før muslimene går til bønn må de ta av seg skoen, sette de i skohyller og vaske seg på hendene. Mens de er til bønn plasserer vi skosåler i skoene deres. Sålene har bilde av gymsalgulv, gressbane og en løpebane. På baksiden står det dette: 

Asalam O Alaikum
Vil du komme i bedre form? Er du en norsk-pakistansk mann i alderen 25-50 år? I min doktorgradavhandling ved Norges Idrettshøgskole skal jeg vise norsk-pakistanere enkle måter å komme seg i mer fysisk aktivitet.
Det er ingen hindring om du ikke har drevet med trening før, opplegget passer for alle. Vi skal 
drive med ulike typer ballspill, som f.eks. innebandy, men også enkle styrkeøvelser. 
Du får...
- gratis treningssko, drikkeflaske og treningtrøye
- større sosialt nettverk
- profesjonell veiledning om fysisk aktivitet
Grip denne unike sjansen!
Hilsen Eivind Andersen

Vi var så heldige å få gjennomføre løsningen vår for NIH.